Referat Nacka – LHF 35-16 (17-6)

Då har vi premiären avklarad och den gick väl ungefär som vi tänkt och trodde. Siffrorna vart kanske väl stora för att vi ska få helt godkänt, men i det stora hela kan man säga att vi kom undan med äran i behåll.

Efter inledningens lite trevande insats där Nacka direkt gick ifrån, hade vi en bra period i mitten av första halvlek där vi spelade jämnt. Det stod 12-6 med 10 minuter kvar av halvleken, tyvärr rasade det iväg lite för lätt sista 10. Andra halvlek stod vi emot riktigt skapligt förutom sista 5 minuterna när dom får göra några för lätta mål.

Om jag börjar med de mindre bra sakerna så är det att vi i perioder inte orkar jobba hem fullt ut, vilket är delvis förståeligt men ändå inte okej. Sen är vi lite till mans för snälla och försynta, där måste vi upp ett par snäpp.

De positiva sakerna är helt klart övervägande:

1.       Ingen vek ner sig, alla ville spela.

2.       Vi gör mål från alla positioner.

3.       Vårt uppställda försvarsspel och anfallsspel håller bra nivå.

4.       Inga skador.

5.       Konditionsmässigt orkade vi riktigt bra genom hela matchen.

Om vi jämför den här matchens resultat mot andra serier, så kan man se från helgens resultat i elitserien, både för killar och tjejer, att nykomlingarna förlorade med 15 bollar eller mer. Det är således inget konstigt utan tvärtom fullt normalt. Det viktiga är att göra sitt bästa i 60 minuter och ta lärdom inför nästkommande matcher.

Vad det gäller spelarkritiken så kan jag börja med att ge alla godkänt, jag är inte besviken på någon. Dom jag ändå vill framhålla lite extra är Anna i målet som håller ställningarna fast hon måste släppa så många bollar förbi sig och sen är det Veronica som jag tycker gör en riktigt bra insats framför allt i försvarsspelet.

Jag ser nu fram mot veckans träningar där vi kan fortsätta att jobba för kommande segrar. Jag tar nu sikte på lördagens hemmamatch mot Söder med tillförsikt.